Günbak İnce Limon Tuzu
İnce Limon Tuzu, genel olarak sitrik asit olarak anılan ve yiyeceklerin antioksidan seviyesini yükselten ve bu sayede yiyeceklerin bozulmasını engelleyen bir tuz türüdür. Tadı limonu andıran limon tuzu; reçellerde, turşularda, kireç tutan demliklerde ve salçalarda kullanılmaktadır. Ayrıca, güçlü bir kireç söktürücü olduğu için dibinde kireç olan mutfak eşyalarında da kullanılmaktadır. Mutfak eşyalarınızın içine biraz limon tuzu koyup kaynatarak kirecin çözülmesini sağlayabilirsiniz.
Faydaları;
- Doğal olarak kullanıldığında içerisinde bulunan antioksidan özelliği ile vücudun güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren C vitaminini hızla vücuda yaydığı bilinmektedir.
- Özellikle bağırsak temizliği konusunda başarılıdır. Bağırsaklarda meydana gelen bakteri, mikrop ve tıkanıklıklar limon tozu ile açılabilmektedir.
- Safra kesesinde ve böbreklerde ortaya çıkan taşları tek tek çözdürmektedir. Düşmeye yardımcı olmak yerine kimyasal olarak çözünmesini sağlamaktadır. Bu şekilde kendilerini tekrarlamaları da mümkün olmamaktadır.