Günbak Öğütülmüş Kimyon
Kimyon, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde yaygın olarak tercih edilen, Ortadoğu’da yöresel yemeklerde ve soslarda geleneksel bir lezzet olarak kullanılan bir baharattır.
Özellikle et, tavuk ve sakatatlar başta olmak üzere bugün dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinin hazırlanmasında sevilerek kullanılır. Türk mutfağında ise köftelerde, kebap ve şırdan gibi yöresel yemeklerde, iç pilav ve dolmalarda, bazı et yemeklerinde ve sucuk yapımında kullanılır. Tavuk, hindi ve kırmızı etle yapılan tüm yemeklere, domatesli sıcak soslara, doğal bir lezzet katmak için eklenebilir.
Faydaları;
- Sindirim sistemini düzenler.
- Kas ve kemik gelişimini destekler.
- Diyabetin tedavisine yardımcı olur.
- Serbest radikallere karşı hücrelerimizi korur.
- Yüksek kolesterolü düşürür.
- Gıda kaynaklı hastalıkları önler.
- İlaç bağımlığından kurtulmaya destek olur.
- Astım ve bronşiti tedavi eder.