Günbak Tatlı Toz Biber
Acı Toz Biber, özellikle ülkemizde sofraların olmazsa olmazıdır. Kırmızı Biberin yetiştirilip, kurutulması ve ardından doğranıp öğütülmesiyle ortaya çıkar. Dünya’nın pek çok yerinde büyük rağbet görmektedir. Parlak bir kırmızı renge sahip olan kırmızı toz biber, kokusu ile de insanları cezbeder. Dünyanın pek çok yerinde yetişebilen kırmızı toz biber, ülkemizde İzmir, Manisa, Bursa, Kahramanmaraş, Aydın bölgelerinde yetişir. Genellikle sucuk yapımında, et ve tavuk yemeklerinde, mezelerde ve soslarda yaygın olarak kullanılır. Tatlı ve acı olmak üzere iki farklı sınıfta ele alınır.
Faydaları;
- Midenin sağlıklı çalışmasına destek verir.
- Hazımsızlık problemini ortadan kaldırmaya yarar.
- Soğuk kış aylarında meydana gelen soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların oluşmasını engellemeye katkıda bulunur.
- Kırmızı toz biber bulaşıcı hastalıklara karşı son derece kuvvetli bir etki yaratır ve vücuttaki direnci artırır.
- Eklem ve kaslarda meydana gelen kramp ağrılarını azaltmayı sağlayan kırmızı toz biber, gut hastalığı gibi çeşitli hastalıkların iyileşmesinde büyük rol oynar.
- Vücutta oluşan kanser hücrelerini engeller, kanser riskine karşı olumlu etki sergiler.
- Sinir sisteminin düzenli bir biçimde çalışmasını sağlar, sinir ve stresleri yatıştırarak bireyin sakinleşmesini ve panik halinden kurtulmasını da sağlar.
- Sindirim sisteminin sağlıklı bir biçimde çalışmasına destek olan kırmızı toz biber, romatizma ve diş ağrılarını da ortadan kaldırmaya çalışır.