Türkiye'nin Online Baharat Toptancısı
BLOG
Yayın Tarihi : 05.08.2022 17:37 | Güncellenme Tarihi : 05.08.2022 18:15 | Yöresel Ürünler
Bitkisel Yağlar ve Masaj Yağları

Son yıllarda geleneksel tıp yöntemlerine ilgi artıyor. Özellikle son yıllarda çörek otu yağı, susam yağı ve jojoba yağı gibi bitkisel ve masaj yağlarına ilgi gözle görülür bir şekilde her geçen gün artıyor. Araştırmalara göre günümüz modern tıp yöntemleri bazı hastalıkların tedavisinde yetersiz kaldığı söyleniyor dolayısıyla bitkisel yağlar bazı hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Oldukça kıymetli bitkisel yağlar sayesinde hastalık tedavileri kolaylaşıyor. İnsan gücü ile desteklendiğinde olumlu sonuçlar veren, masaj ve rahatlatma yöntemleri sayesinde iyileşme süreci hızlanan rahatsızlıkların çaresi bitkisel yağlardadır.

Lavanta yağı, tatlı badem yağı, çay ağacı yağı, kantaron yağı, papatya yağı, karanfil yağı, tarçın yağı, aloe vera yağı, zeytinyağı, paçuli yağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı, nar çiçeği yağı, portakal yağı, limon yağı, defne yaprağı yağı, biberiye yağı, sedir yağı, ardıç yağı, kekik yağı, adaçayı yağı, nane yağı gibi birçok bitkisel temele sahip yağ ile masaj uygulaması yapılabilmektedir. Özellikle vücudu dinginleştiren ve sakinleştiren bu yağlar sayesinde birçok hastalığın tedavisi ilaçsız bir şekilde sağlanabilmektedir. Dünya çapında olumlu sonuçların alındığı bitkisel yağlar ve masaj yağları doğadan direkt sizlerle buluşturulduğunda oldukça faydalı etkiler oluşturabilmektedir. Bireylerin favorileri lavanta yağı, çay ağacı yağı ve taze badem yağı olarak üç çeşitte özetlenebilmektedir.

Bitkisel ve Masaj Yağlarının Faydaları

  • Bitkisel yağlar tamamen doğadan en taze bitki özlerinden meydana getirildiğinden vitaminlerini kaybetmezler, vücudun sakinleşmesini ve dinlendirilmesini sağlarlar.
  • Deri onarımı ve hücre yenilenmesi sağlarlar. Kısa sürece pürüzsüz ve canlı bir cilt elde etmek düzenli bitkisel yağ kullanımı ile mümkündür.
  • Tıp alanında yaygın şekilde kullanılmaktadırlar. İlaçsız ve yapay olmayan yollardan birçok rahatsızlığın tedavisinin sağlanmasında rol alırlar.
  • Bitkisel yağlar oldukça doğal yollardan elde edildiğinden, kullanımı oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Gıda sanayisinde koku ve lezzet verici olarak kullanılabilme özelliğine sahiptirler.
  • İlaç sanayisinde katkı maddesi olarak kullanılabilmektedirler. İlaçların renklendirilmesinde, tatlandırılmasında ve birleştirilmesinde önemli rollere sahiptirler.
  • Nane yağı ve biberiye yağı ile yapılan masajlarda kan akımı hızlanmaktadır. Nane ve biberiye yağı masaj yağları arasında yer almaktadır. Bu sayede daha kolay kilo verme sağlanır, yağ yakımı artar.
  • Zeytinyağı sindirim sisteminin dengeli ve düzenli bir şekilde çalışmasına katkı sağlayarak kabızlığı engeller. Midede bulunan asit düzeyinin dengede kalmasını sağlayan zeytinyağı, birçok yemekte kullanılmaktadır.
  • Bitkisel yağlardan birçoğu bir bardak suya birkaç damla damlatılarak tüketildiğinde, vücut dengesine ve metabolizma hızlanmasına yardımcı olmaktadırlar.
  • Çörek otu yağı kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Kolesterol hastaları ve sık baş ağrısı yaşayan bireyler çörek otu yağı kullanarak ağrılarını dindirebilirler.
  • Bitkisel yağların birçoğu vücudun dinlenmesini, onarılmasını, dinginleşmesini ve sakinleşmesini sağlar. Bu nedenle birçok alanda bitkisel yağlar tercih edilmektedirler.

Yağların Günlük Kullanımı

  • Özellikle lavanta yağı ve portakal yağı gibi Yüksek Aromaya sahip yağlar, buhurdanlık üzerine eklenerek ortama loş ve hafif bir atmosfer sağlamak amacıyla kullanılabilmektedirler.
  • Bitkisel yağlar doğal ürünler olduğundan vücuda herhangi bir yan etkisi gözlenmemektedir, bu nedenle masaj esnasında bireylere kolaylık sağlamak için masaj yağları olarak tercih edilebilecek ürünlerdir.
  • Masaj yağları olarak da kullanılabilen bitkisel yağlar, hoş koku verici ve aromalı ürünlerdir. Tatlı ve tuzlu yiyeceklere eklenerek lezzet vermede kullanılabilir özelliğe sahiptirler.
  • Şeker ve gıda sanayisinde oldukça sık kullanılmaktadırlar. Ayrıca bitki çaylarında koku ve aroma verici olarak da kullanıldığı bilinmektedir.
  • Jojoba yağı ve argan yağı saç diplerine düzenli bir masaj ve doğru oranda uygulanırsa saç daha hızlı ve sağlıklı uzama sağlar.
  • Susam yağı oldukça kıymetli bir yağdır. Bakterilerin yok edilmesinde ciddi etkiye sahip olan susam yağı; kan basıncını düzenleyerek yüksek tansiyonu düşürmede kullanılmaktadır. Ayrıca cildin daha esnek ve sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda yanık tedavilerinde tercih edilen değerli bir yağdır.
  • Hindistan cevizi yağı birçok alanda tercih edilen bitkisel bir yağ çeşididir. İçeriğinde bulunan D vitamini sayesinde emziren annelerde süt yapımına ve artmasına yardımcı olur. Ayrıca beyin aktivitelerine yardımcı olur.

Yağları Nasıl Kullanmalıyız

Bitkisel yağları vücudunuzu dinginleştirmek ve keyifli bir banyo keyfi sürmek için şampuanınıza ya da duş jelinize ekleyerek vücudunuza uygulayabilirsiniz. Bu yağlar bitkisel içerikli olduklarından herhangi bir yan etkileri görülmeyecektir. Aynı zamanda bir küvetiniz varsa içerisini ılık su ile doldurup birkaç damla sevdiğiniz bitkisel yağı ekleyerek su içerisinde vücudunuzun sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Boyun, alın, şakaklar, göğüs, sırt, karın, kollar, bacaklar ve ayaklarınızın altına bitkisel yağları nazikçe ovarak sürebilirsiniz. Ilık suya batıracağınız temiz bir havlu veya pamuklu bir bez ile istediğiniz noktaya yumuşak hareketlerle ovma ya da kompres yapabilirsiniz. Ayrıca favori bitkisel yağınızı vücut losyonunuza ekleyerek de vücudunuza uygulayabilirsiniz. Nemlendirici kremleriniz ile bitkisel yağları birleştirerek rahatlatıcı ve cildinizi pürüzsüzleştirecek aynı zamanda canlılık katacak karışımlar elde edebilirsiniz.

Bitkisel yağları evinizin güzel kokması ve ferah bir atmosfer sağlaması için de kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz favori bitkisel yağınızı hafif sulandırarak halı, perde ve örtü gibi kokuyu tutucu noktalara uygulayarak ev atmosferinin ve enerjisinin yükselmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede ev ortamında güzel ve hoş kokularınız her odada kalıcılık sağlar.

Uykusuzluk problemine yardımcı olan papatya yağı ile uykusuz gecelerinizi sona erdirebilirsiniz. Papatya yağını birkaç damla olacak şekilde bir bardak suya damlatarak tüketebilirsiniz. Elbette, farklı bir kullanım şekli daha mevcuttur. Papatya yağını yastığınızın kenarına ya da bir pamuğa damlatarak içinize çekebilir bu sayede sakinleşerek uyuyabilirsiniz.

Özellikle kadınların şiddetli adet sancılarının olduğu dönemde bitkisel yağlar oldukça kurtarıcı ürünlerdir. İlaçsız ve kimyasaldan uzak şekilde adet sancılarınıza veda edebilirsiniz. Jojoba yağına birkaç damla lavanta veya nane yağı karıştırarak tüm alt kasık bölgesine uygulayabilir bu şekilde adet sancılarınızı hafifletebilirsiniz.

Birçok bireyin büyük sorunu olan sivilce problemi de bitkisel yağlar ile kolayca çözülebilmektedir. Çay ağacı yağı ile sivilcelerinizi bir günde yok edebilirsiniz. Temiz bir pamuk yardımı ile çay ağacı yağını sivilceye bölgesel, daire şeklinde uygulayarak daha hızlı kurumasına yardımcı olabilirsiniz.

Bitkisel Yağlarının Avantajları ve Dezavantajları

Bitkisel yağlar, birçok alanda kullanılabilirliği nedeni ile oldukça avantajlı ürünlerdir. Birçok farklı çeşidi ile birçok faydaya sahiptirler. Bireylerin kendi ihtiyaçlarına göre birçok yağa kolayca ulaşabilmesi mümkündür. Bitkisel yağlar kimyasal içermedikleri için oldukça doğal ve organiktirler. Doğal kokuları ve yüzde yüz organik içerikleriyle birçok sektörde tercih edilebilirler. Bitkisel yağlar konusunda uzman bireyler aracılığı ile oldukça sağlıklı ve hoş bitkisel yağlara sahip olabilirsiniz. Satın aldığınız bitkisel yağlar güvenilir bir markaya ait olmalıdır, aksi takdirde hüsranla karşılaşabilirsiniz.

Bitkisel yağlar organik ürünlerdir bu nedenle belirli koşullarda saklanmaları gerekmektedir. Eğer gereken koşulları sağlayamazsanız kısa sürede bozulabilirler. Bu nedenle bitkisel yağlar uzun süre saklanamadıkları için dezavantaja sahiptirler. Ayrıca bazı bitkisel yağlar oldukça nadir bulunabildiğinden yüksek fiyatlarda olabilirler. Bireyler uygun fiyatlı kaliteli ürünlere yönelmek isterken yanlış tercihler nedeniyle olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirler. Bu nedenle bitkisel yağ satın alırken dikkatli olunmalıdır.

Tavsiye Edilen Ürünler
TÜKENDİ
-
+

276,00 TL

-
+

270,00 TL

-
+

234,00 TL

-
+

1.050,00 TL

-
+

75,00 TL

-
+

32,00 TL

-
+

2.025,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+
Copyright 2024 baharatevim.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et