Türkiye'nin Online Baharat Toptancısı
BLOG
Yayın Tarihi : 20.05.2022 15:15 | Güncellenme Tarihi : 28.07.2022 18:16 | Kahve
Kahvenin Dünya Üzerindeki Çeşitliliği ve Yetiştirildiği Ekvatoral Kuşak

Eşsiz Dokusu Ve Yüksek Lezzet Kalitesiyle Vazgeçilmez Bir İçecek: Kahve

Kahve, yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde en sık tüketilen içecekler arasında ilk sıralarda yer almakta olup kahvenin keşfi 16.yüzyıla kadar dayanmaktadır. İlk dönemlerde sadece Etiyopya bölgesinde yetiştirilmekte olan kahve, günümüzde ilerleyen tarım olanakları sayesinde 70’den fazla ülkede yetiştirilebilmektedir.

Yetiştirildiği yere bağlı olarak kahve ağaçları birbirinden farklı kalitede ve birbirinden farklı miktarda mahsul vermektedir. Her yeni kahve ağacının kökeni aslında dört tane ana çekirdekten oluşan varyasyonlar olmaktadır. Bu 4 ana çekirdek ise;

  • Arabica,
  • Liberica,
  • Robusta ve
  • Excelsa olarak sıralanabilmektedir.

Dört Ana Kahve Çekirdeğinin Özellikleri Nelerdir?

Arabica türünde bulunan kahveler, dünya genelindeki kahve üretiminin 75’ini oluşturmakla birlikte yetiştirildiği bölgedeki iklimden ve çevresinde bulunan baharatlardan kolaylıkla etkilenmektedir. Dolayısıyla dünyanın farklı köşelerinden alınan Arabica çekirdek örnekleri birbirinden farklı doku, koku ve lezzete sahip olmaktadır.

Ülkemizde en çok tüketilen 2 kahve türü olan Türk kahvesi ve filtre kahvenin de üretildiği Arabica çekirdekleri, diğer kahve türlerine nazaran daha çok bakım gerektirdiği için daha yüksek meblağlarda satışa sunulmaktadır.

Arabica çekirdeklerinin azaldığı bir dönem olan 19.yy başlarında kahve ihtiyacının karşılanması için kullanılan Liberica çekirdekleri, günümüzde tarımı en az yapılan kahve türüdür. İri çekirdekli olmasına karşın yavan ve isli tadı ile çoğu damak zevkine hitap etmeyen bu çekirdek türü, Filipinler’de küçük bir alanda yetiştirilmektedir.

Arabica çekirdekleri kadar büyük bir üretim alanına sahip olan Robusta çekirdekleri, her koşula dayanıklı yapıları ile kolaylıkla bulunma imkanı sunmaktadır. Özellikle Brezilya ve Orta Afrika’da üretilen bu çekirdekler, daha çok espresso ve hazır kahve üretimlerinde kullanılmaktadır.

Excelsa çekirdekleri ise çok yüksek aromaya sahip olması nedeniyle harman kahvelerinin tadını güçlendirme amacıyla kullanılmaktadır. Guatemala isimli kahve hem Excelsa hem de Arabica çekirdeklerinin harmanlanması ile elde edilmektedir. Çok sık tüketimi gerçekleştirilmeyen Excelsa çekirdekleri, üretim bakımından Liberica çekirdeklerinden daha alt bir kategoride yer almaktadır.

En Lezzetli Ve En Verimli Kahve Nerede Yetiştirilir?

Kahve ağaçlarının yetiştirilmesi için en ideal şartlar tropikal iklimin hakim olduğu ekvatoral kuşak bölgesidir. Ekvatoral kuşak, bol yağış alırken aynı zamanda sıcak da bir iklim kuşağıdır. Ekvatoral iklim ile çöl ikliminin arasında kalan bölgede rastlanan tropikal iklimde kış ayları daha kurak ve sıcak geçerken yaz aylarında artan yağışla birlikte yeşil ot toplulukları yeşermektedir. Güneyde 30 derece kuzeyde ise 25 derece paralelleri arasında kalan bu bölge sürekli yoğun nemli havası sayesinde dünya genelinde kahve çekirdeklerinin en çok üretildiği alandır.

Konum olarak deniz seviyesinden daha yüksek bölgelerde ve zengin topraklarda daha narin olan Arabica çekirdekleri kolaylıkla yetiştirilirken deniz seviyesinden çok yüksek olmayan bölgelerde ve sıcağın daha çok etkisini gösterdiği alanlarda Robusta çekirdekleri üretilmektedir.

Dünya’da En Çok Kahve Üreten Ülkeler Nelerdir?

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün gerçekleştirdiği araştırmalar doğrultusunda dünya genelinde en çok kahve üreten ülkenin Brezilya olduğu belirlenmiştir. Bu ülke, yaklaşık olarak 700 bin hektar büyüklüğündeki bir alan üzerinde lisanslı kahve üretimi gerçekleştirmekte olup dünya genelinde üretilen kahvelerinse yaklaşık olarak 3’te 1’i burada üretilmektedir.

Yıllık yaklaşık 3,5 Milyon metrik ton kahve üreten Brezilya’yı takip eden ülkeler ise;

  • Yıllık yaklaşık 1 Milyon metrik ton kahve üreten Vietnam,
  • Yıllık yaklaşık 700 bin metrik ton kahve üreten Kolombiya,
  • Yıllık yaklaşık 600 bin metrik ton kahve üreten Endonezya ve
  • Yıllık yaklaşık 400 bin metrik ton kahve üreten Etiyopya gelmektedir.

Brezilya’nın kahve üretiminde bu kadar ileri bir seviyeye gelmesinin en büyük etkeni tropikal iklimin hakim olduğu ekvatoral kuşağa komşu olmasıdır. Hem sıcak hem de yağışlı bir havaya sahip olan Brezilya, verimli toprakları sayesinde de düşük asit içeriğine sahip olan 1.sınıf kalitede kahve çekirdekleri üretmektedir.

Rio de Janeiro başta olmak üzere pek çok kentinde kahve çiftlikleri mevcut olan bu ülkede yetiştirilen çekirdeklerle hazırlanmış bir kahve berrak ve tatlı orta gövdeli yapısı ile diğer kahve türlerinden ayırt edilebilmektedir.

Brezilya’nın bünyesinde ürettiği kahve çekirdekleri, Arabica ve Robusta türündeki kahve çekirdekleri olmakla birlikte bu çekirdeklerin yıkanmadan direkt güneş ışığında kurutulmasından dolayı da burada yetiştirilen kahve eşsiz bir doku kazanmaktadır. 1900’lü tarihlerin başından itibaren Brezilya’nın dünyada en çok kahve üreten ülke konumunda bulunmasının en büyük etkenlerinden biri de bu tekniktir.

Dünya’da En Çok Tüketilen Kahve Türleri Nelerdir?

Günümüzde en çok tüketilen içecekler arasında ilk sırada yer alan kahve, birbirinden farklı pek çok türde hazırlanmaktadır. Farklı üretim alanları, farklı türdeki çekirdekler, farklı çekirdek çekim kalınlıkları, farklı sıcaklıktaki demlenme miktarları, demlenme süreleri, servis şekilleri ve içerisine süt, süt tozu, buz, şeker gibi ekstra malzemelerin eklenmesiyle günümüzde dünya genelinde yüzlerce çeşit kahve bulunmaktadır.

Ülkelerin kendi damak zevklerine göre değişmekle birlikte dünya genelinde en çok tüketilen kahve türleri;

  • Espresso,
  • Cappuccino,
  • Latte,
  • Americano,
  • Türk kahvesi,
  • Mocha,
  • Affagato,
  • Frappe,
  • Filtre kahve ve
  • Irish kahve olarak listelenebilmektedir.

Kahvenin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Kahve, sadece damakta bıraktığı eşsiz lezzetin yanı sıra kişinin sağlık durumuna bağlı olan ölçülerde düzenli kahve tüketimi;

  • Diyabet riskini azaltması,
  • Alzheimer hastalığının önüne geçmesi,
  • Kişileri dinçleştirerek fiziksel performansı güçlendirmesi,
  • Prostat kanseri riskini azaltması,
  • Akciğerleri koruması,
  • Felç riskini azaltması,
  • Mükemmel bir antioksidan etkisi göstermesi ve
  • Konsantrasyonu arttırması gibi insan sağlığı açısından da eşsiz pek çok faydayı beraberinde sunmaktadır.

Bu yüzden kahve seçimlerinde taze çekirdek ürünlerinin doğal kavurma yöntemleri ile hazırlanmış olması da oldukça büyük önem arz etmektedir.

Kaliteli Kahve Çekirdekleri Hangi Adresten Temin Edilebilir?

Baharat Evim olarak hizmet verdiğimiz sektörümüz alanında en üst kalitede hazırlanmış kahve seçeneklerimizi müşterilerimiz ile buluşturmaktayız. Dökme ve paket kahve seçeneklerimiz ile müşterilerimize en iyi, en taze ve en lezzetli kahveleri ulaştırmak amacıyla titizlikle çalışmalarımızı sürdürürken bünyemizde yer alan Türkiye’nin her yerine toptan baharat hizmetimiz ile resmi internet adresimizden oluşturduğunuz kahve siparişlerinizi kapınıza kadar getirmekteyiz.

Hizmet verdiğimiz toptan baharat sektörümüzde alanında uzman kadromuz ve dinamik çalışma arkadaşlarımız ile birlikte müşterilerimizin var olan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Baharat Evim olarak üretimleri gerekli kalite kontrol testlerinden ve üretim süreçleri aşama aşama test edilmiş ürünleri bünyemizde satışa sunarken tüketiminin uygun olduğu gerekli yasal kuruluşlar tarafından onaylanmış olan ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine toptan baharat alışveriş imkanı ile ulaştırmaktayız.

Bünyemizde yer alan 1.sınıf kalitedeki kahve seçeneklerimizi toptan baharat imkanımız ile Türkiye’nin her yerine ulaştırırken müşterilerimize online ödemeye ek olarak kapıda ödeme imkanı da sunarak bu sayede müşterilerimizin daha rahat alışveriş yapmalarına zemin hazırlamaktayız.

15 kilogram ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo hizmetimizi de müşterilerimiz ile buluşturmakta olup profesyonel hizmet anlayışımızla sektörümüzde her geçen gün ilerlemeye ve büyümeye devam edebilmek için çalışmalarımızı büyük bit titizlikle sürdürmekteyiz.

Sizlerde paket veya dökme kahve seçenekleri arasından ihtiyacınız olan ürünleri resmi internet sitemiz üzerinden inceleyebilir, sitemize üye olarak sipariş oluşturabilir, ister online isterseniz de kapıda ödeme imkanı ile ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve ihtiyaçlarınızı en üst kalitedeki ürünlerimizle güvenilir bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Ürünler

32,00 TL

-
+

2.025,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+
Copyright 2024 baharatevim.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et