Türkiye'nin Online Baharat Toptancısı
BLOG
Yayın Tarihi : 07.07.2022 15:20 | Güncellenme Tarihi : 07.07.2022 15:22 | Kahve
Kahvenin Tercih Sebepleri Nelerdir? Kahve Popüler Kültüre Mi Giriyor?

Kahvenin Tercih Sebepleri Nelerdir? Kahve Popüler Kültüre Mi Giriyor?

Kahve tüm dünyada tanınan ve yaygın olarak tüketilen içeceklerden birisidir. Toplumumuzda her ne kadar kahve dendiğinde akla ilk gelen Türk kahvesi olsa da aslında pek çok kahve türü vardır ve bugün, dünya genelinde ve ülkemizde pek çok kahve zincir mağazasının var olması da kahve türlerinin fazlalığının bir getirisidir.

Kahve, aslında bir bitki olup yetiştiği yere ve türüne göre farklılıkları vardır fakat kahve türlerinin asıl nedeni kahvenin pişirilişinden kaynaklıdır. Zaten Türk Kahvesi dediğimiz de tamamıyla kahvenin Türklere özgü bir şekilde pişirilişinden kaynaklı, bir tür pişirme tekniği ile ortaya çıkan kahvedir çünkü Türkiye’de kahve yetişmemekte, tamamıyla başka ülkelerden ithal edilmektedir.

Bugün evlerde, kafelerde ve diğer pek çok işletmede kahve yapılmakta, ikram edilmekte, sadece kahve üzerine hizmet verip bulunduğu yerlerde popüler hale gelmiş yüzlerce işletme vardır fakat bunların hepsi kaliteli kahve sunabiliyor mu? Elbette hayır. Çünkü iyi bir kahve için en temel iki şart vardır: 1. Kaliteli kahve çekirdekleri. 2. Doğru pişirme. Baharatevim olarak bizler yılların bilgi, birikim ve deneyimiyle kaliteli kahveye sahip olmak isteyenlerin çözüm noktası oluyor, Türkiye’nin her yerine kahve satışı yapıyoruz.

Geçmişten Günümüze Kahve Kültürü

Türkiye’nin her yerine toptan baharat satışı hizmetimizle birlikte kahve satışlarımız da devam ediyor fakat öncelikle geçmişten günümüze kahve kültürünün nasıl seyrettiğini ve bugününü ele almakta fayda var.

Malum olduğu üzere kahve hafif narkotik ürünler kategorisine girmektedir. İçerisinde yer alan kafein ile insanları daha dinç tuttuğu gibi bir nebze bağımlılık da oluşturmaktadır. İlk tüketilmeye başlanması da insanları daha dinç tuttuğunun keşfedilmesiyle başlamıştır. Etiyopyalı bir keçi çobanı olan KADİ, keçilerinin bir bitkinin meyvelerini yedikten sonra dans ettiğini fark eder ve daha sonra kendisi tadar ve aynı etki baş gösterir. Bir rahip de çobanın durumunu görüp öğrendikten sonra vaazları öncesi öğrencilerine aynı bitkinin, yani kahve çekirdeklerini yedirir. Hem kendisinin hem öğrencilerinin sabaha kadar uyanık kaldıklarını fark eder. Dolayısıyla kahve ilk olarak yenilerek tüketilmeye başlanır.

Kahvenin içilerek ilk tüketilmesinin Habeşistan olarak adlandırılan bölgede sufi Ebul-Hasan Şazeli veya onun müritlerince olduğu kabul edilir. Kahve yapraklarından yapılan bir karışımın içine kavrulmuş çekirdekler de eklenmiş ve zaman içinde kahve tek başına içilir olmuştur.

13. yüzyılda içilmeye başlayan kahve 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa ile Osmanlı topraklarına girer. Ardından da saraya dahil olur.

Kahve Osmanlı sarayında ilk olarak padişahlara ve konuklara ikram edilen bir içecektir. Bir süre sonra kahvenin toplumsal hayata yansıması olarak 1554 yılında İstanbul Tahtakale’de dünyanın ilk kahvehanesi açılır. Adı da Kivahan’dır. Kısa sürede kahvehanelerin sayıları yüzlere ulaşır ve insanların sosyalleştikleri birer mekan konsepti ortaya çıkar.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde kahve suyu, stili, fincanı, güğümü gibi detaylarıyla adeta bir seremoniye dönüşür. Reçel ya da lokumla tatlandırıldığı gibi sade olarak da sunumu yapılır. İçilirken önce su ile ağız temizlenir. Sonra da kahve içilerek asıl tadı alınır. O dönem en kaliteli kahveler Yemen’den geldiği için “Kahve Yemen’den gelir.” Sözü kalıplaşır.

Yıllar içinde İstanbul kahve ticaretinin merkezi haline gelir ve Venedik’e geçerek Avrupa’ya da ilk kahve ulaşmış olur. Avusturya diğer Avrupa ülkelerinden daha önde bir mirasa sahip olsa da Fransa, İtalya başta olmak üzere kahve kısa sürede tüm Avrupa’ya yayılır ve ilk etapta sanatçılar arasında popülerken zamanla halk arasına yayılır. Ünlü besteler yapılır. Kitaplar yazılır. Farklı şekillerde hazırlanarak çeşitli popüler kahve türleri ortaya çıkar.

Popüler Kültürün Kahve Tüketimine Etkisi

Toptan baharat satışı ile birlikte satışını yaptığımız kahve bugün çok büyük bir pazara sahiptir. İlk önceleri sufilerin ayinlerinde, askerlerin savaşa hazırlık süreçlerinde, sosyal yaşamda sohbet ortamlarında tüketilirken kahve endüstrisinin pazarlama başarısıyla popüler kültürün de bir parçası haline gelmiştir.

Pazarlama kampanyalarıyla birlikte kahve her kademeden kişinin tükettiği bir içecek olmuştur. Fast food zincirleri ekseriyetle mavi yaka işçileri ve banliyö sakinlerini hedef almışlar, kahve tüketimini daha fazla teşvik etmişlerdir. Starbucks gibi markalar çeşitli pazarlama stratejileri geliştirmişler, beyaz yaka çalışanları, kentli kimlikleri hedef kitle belirlemişlerdir.

Zaman içinde üçüncü nesil kahve dükkanları açılmış, yerel ve küresel markalar, kahve zincirleri oluşmuştur. Bunlar rüstik tabelaları, barları, chester koltukları, mermer masaları ile fark oluşturmaya çalışmışlardır. Endüstriyel iç ve dış mekan tasarımları, rengarenk fincanları, onlarca farklı demleme ekipmanı, öğütücüler, kurumsal lisanlar ön plana çıkmıştır.

Türkiye’nin her yerine toptan baharat satışı yapan firmamızın müşterileri her yerdedir çünkü kahvede çok fazla talep vardır ve buna bağlı olarak arz fazladır. Bugün ülkemizin her yerinde ara sokaklarda, en işlek caddelerde, alışveriş merkezlerinde, kamu kurumlarında, kampüslerde ve işlek caddelerde kahve dükkanlarını görmek mümkündür fakat çokluk kalite ile orantılı olmayıp çoğu dükkan nitelikli kahveden uzaktır. Bu aynı zamanda asırlarca eskiye dayanan kahve kültürünün de ayaklar altına alınmasına neden olmaktadır. Baharat Evim olarak bizler kaliteli kahve ile kahve kültürünün yaşatmak ve misafirlerine en iyi kahveyi ikram etmek isteyenlerin yardımcısı olmaya çalışıyoruz.

Kahvenin Faydaları

Toptan baharat satışlarımızla birlikte müşterilerimizle buluşturduğumuz kahve sadece kültürel bir içecek değildir. Pek çok faydası da vardır. Kahvenin faydaları arasında başlıca şunları sayabiliriz:

· Kahve enerji düzeyini arttırıp zekayı kuvvetlendirir. Bol miktarda kafein içerir ve kafein tüketimle birlikte hızlıca kana karışıp beyne gider. Burada uyku hali yaratan adenozini bloklayarak kişinin uyanık kalmasını sağlar. İş verimliliğini ve konsantrasyonu arttırır. Genel anlamda bilişsel fonksiyonların açılmasını sağlar.

· Kahve yağ yakımını arttırır. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler kahveye yönelebilir çünkü kahve metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını arttırır. Zayıflama diyeti uygulayanlar günde 2 fincan kahve tüketerek kilo vermelerini hızlandırabilir.

· Kahve fiziksel performans artışı sağlar. İçerisindeki kafein adrenalin hormonunun artışına neden olur. Yine yağ yakımını hızlandırdığı için insan vücudunun antrenman için ihtiyacı olan enerjinin sağlanmasını da destekler. Spor faaliyetleri ya da fitness ile ilgilenenler salona gitmeden yarım saat önce bir fincan kahve tüketebilir.

· Kahve Alzheimer, demans, Parkinson gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

· Kahve kansere ve kardiyovasküler hastalıklara karşı da korur çünkü yüksek antioksidan içeriği kansere yakalanma riskini azaltır.

En Popüler Kahve Yapım Teknikleri

Türkiye’nin her yerine toptan baharat satışı yaptığımız alanda kahve her zaman en çok tercih edilen ürün gruplarımızdandır çünkü çok farklı yapılışı vardır ve bu sayede her damak zevkine hitap etmeyi başarmaktadır. En popüler kahve yapım teknikleri arasında şunları sayabiliriz:

· Türk Kahvesi: En eski kahve hazırlama tekniği olup telvesiyle servis edilmektedir. Orijinali bakır cezve ile pişirilir. İncecik öğütülmüş kahve kullanılmalıdır. Ocakta kabartıldığı kadar yoğun olan bir lezzettir.

· French Press: hızlı ve kolay tekniklerden birisidir. 200 ml suya bir yemek kaşığı öğütülmüş kahve ilave edilerek hazırlanır. Kahve miktarı arttıkça sertliği artar. Önemli olan su ile kahveyi en iyi şekilde dağıtabilmektir.

· Moka Pot: Son yıllarda popülaritesi artan teknikte özel demlik kullanılır ve bu demlik üç bölümden oluşur. Üç bölümde kahve iyice demlenir.

· Espresso: En popüler kahve demleme teknikleri arasındadır. Espresso kahve makineleri en iyi lezzeti almaya yardımcı olur. Basınçlı bir kahve demleme yöntemi olan Espresso İtalya’da ortaya çıkmıştır.

Bahsettiğimiz kahve demleme teknikleri dışında Soğuk Demleme, Drip, Dripper gibi başka popüler teknikler de vardır. Firmamız öğütülmüş, kavrulmuş, dökme kahve çeşitlerini kaliteli, taze, lezzetli ve uygun fiyatlı olarak tercihe açmakta, farklı lezzetlerle tanışmak isteyenlere aracı olmaktadır.

Copyright 2024 baharatevim.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et