Türkiye'nin Online Baharat Toptancısı
BLOG
Yayın Tarihi : 05.08.2022 18:04 | Güncellenme Tarihi : 18.12.2023 11:00 | Baharat
Baharatın Saymakla Bitmeyen Faydaları

Baharatlar; yemeklere, poğaça, börek ve pastalara enfes lezzetler katan çeşitli gıda ürünleridir. Yemeklerin yapım aşamasında oldukça köklü bir yeri bulunan baharat, çeşitli lezzetlerde ve görünümde bulunabilmektedir. Toz ve pul halinde, çubuk ve yaprak şeklinde de bulunabilen baharatlar yiyecek sektöründe oldukça değerli bir yere sahiptir. Modern, lezzetli, farklı mutfaklara özgü ve kaliteli yiyecekler ile kendine şık bir ziyafet çekmek isteyen insanlar mutlaka baharattan faydalanırlar.

  • Karabiber, pul biber, kimyon gibi acılığa sahip baharatlar özellikle Türk mutfağında sıklıkla tercih edilen ürünlerdir. Çorbalarda, ana yemeklerde, meze ve salatalarda sıklıkla kullanılan bu acı baharatlar metabolizmayı hızlandırırlar. Metabolizmayı hızlandıran bu baharatlar sayesinde normalden daha hızlı yağ yakımı gerçekleşir. Acı baharatlar aynı zamanda bol idrar söktürücü özelliğe sahiptirler. Mide ve bağırsaklarda fazla gaz birikimini önleyerek birçok ciddi rahatsızlığın da önüne geçmekte de yardımcı olurlar. Karabiber ve pul biber gibi acı baharatlar soğuk algınlığı durumunda da tercih edilen yararlı baharatlardır. Aşırı tüketilmediği sürece iştah açar, mideyi kuvvetlendirir ve kusmayı önler.
  • Börek ve poğaçalarda sıklıkla tercih edilen lezzetine doyum olmayan çörek otu olarak bildiğimiz yararlı baharat ise birçok rahatsızlığın tedavisinde yardımcıdır. Öksürük, grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında doğru şekilde tüketilirse kısa sürede bu bulguları hafifletecek etkiye sahiptir. Romatizma ve baş ağrısı gibi vücutta sızlama şeklinde kişiye rahatsızlık veren durumlarda da tercih edilebilmektedir. Bu baharat aynı zamanda vücutta oluşan yaralanma ve hasarda çabuk iyileşme sağlar, hücrelerin yenilenmesine destek olarak yenilenmeyi hızlandırır. Yemek sonrasında kolay hazmetme gücü veren bu lezzzetli baharat aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe de sahiptir.
  • Çörek otunun yakından akrabası olan susam sofralarımızda birçok lezzete eşlik eder. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan simitle bağdaşmış olan bu baharatın özünde kalsiyum ve magnezyum mevcuttur. Stres giderici mineralleri bünyesinde bulunduran susam, sakinleştirici etkiye sahiptir. Ruh halini dinginleştiren, ağrıları hafifleterek vücudun rahatlamasını sağlayan susam derin ve sakin bir uyku çekmenize yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemine oldukça faydalı olan bu baharat içerisinde bulunan E vitamini sayesinde dolaşıma yardımcı olarak kalbe fayda sağlıyor. Vücudun soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı bağışıklık kazanarak direnç göstermesini sağlayan susam, oldukça yararlı özelliklere sahip vazgeçilmez bir baharat çeşididir.

Baharatın Mucizevi Etkileri

Baharatlar sadece lezzetleri ile değil, saymakla bitmeyen faydaları ile de sık sık gündeme gelen ürünlerdir. Özellikle insan vücuduna sağladıkları mucizevi etkiler ile adından söz ettiren baharatlar sık tercih edilmektedirler. İnsan vücuduna ve sağlığına iyi geldiği bilinen baharat çeşitleri ile bireyler hem fit vücutlarını koruyor, hem sağlıklı kalmaya devam ediyor hatta birçok hastalığın tedavisinde de baharatlardan faydalanıyorlar. Diyet listelerine özellikle eklenen çörek otu ve pul biber gibi baharatlar hazmetmeye yardımcı olduklarından yağ yakımında etkilidirler. Yağ yakımını hızlandıran bu baharatlar bireylerin sağlıklı ve düzenli kilo vermesine yardımcı olurlar.

Baharatlar kalorisiz gıda türevleridir. Gaz ve hazımsızlık şikayetlerini azaltan baharat çeşitleri bireyleri baharat kullanmaya teşvik eden ürünlerdir. Kandaki yağ oranını düşüren baharatlar sağlıklı bir yaşam müjdelemektedirler. Kilo vermeye yardımcı olan baharatlar kilo kontrolü sağlamada rahatlıkla kullanılabilmektedirler. Baharatlar bireylerin metabolizmasını düzenleyici etkiye sahiptirler.

Yemeklere Efsane Lezzetler Katan Baharatlar

Dünya mutfağının vazgeçilmez parçası olan baharatlar, yemeklere farklı lezzetler katmakta ve nefis tariflere eşlik etmektedirler. Vücuda sağladıkları antioksidan etkinin yanı sıra yemeklerde sık sık kullanılan faydalı baharatlar sessiz ve gizlice bağışıklığınızı güçlendiriyorlar. Çorbalarda, ana yemeklerde ve mezelerde sıklıkla tercih edilen baharat çeşitleri; pul biber, karabiber, nane, sumak, kimyon, kişniş, kekik, zerdeçal, zencefil, vanilya ve tarçın olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Özellikle yemeklerin tatlanmasını ve renklenmesini sağlayan baharatlar oldukça değerli ürünlerdir. Taze ve organik olarak satın aldığınız her baharat yemeğinize her zamankinden daha lezzetli bir tat bırakmakta ayrıca vücuda daha hızlı etki etmektedir.

Tuzlu yemeklerde genellikle karabiber, pul biber, nane, kekik ve kimyon kullanılırken; tatlılarda tarçın, vanilya, zerdeçal, zencefil ve karanfil tercih edilmektedir. Birçok yemeğin özünde bulunan baharatlar uzun yıllardır sofralarımızda bizlere eşlik etmekte ve yemeklerimize nefis lezzetler katmaktadırlar. Faydalı özelliğe sahip olmalarının yanı sıra enfes lezzetlerle önümüze sunulan bu baharatlar bizler için oldukça değerli nimetlerdir. Birçok geleneksel yemekte ve tatlıda yan rolde bulunan baharatlar, aslında bizler için vazgeçilmez lezzetlerin en ince ayrıntısını oluşturmaktadırlar.

Vazgeçilmez Lezzetlere Eşlik Eden Faydalı Baharatlar

Özellikle tatlı denince akla sütlaç, zerde, aşure gibi bizler için yeri ayrı olan tatlılar en başta gelmektedirler. Sütlacın üzerine dökülen o tatlı tarçının kokusu ile sütlaç bütünleşmiş ve ayrılmaz ikilidirler. Zerdenin içinde bulunan enfes zerdeçal lezzeti bizlere zerdeçalın en güzel halini yansıtmaktadır. Aşure, insanlar için oldukça anlamlı ve kıymeti bilinen bir tatlıdır. İçerisinde karanfil, susam ve tarçının bulunduğu aşure; baharat çeşitlerinden en değerli üç üyeyi bünyesinde bulundurmaktadır.

Sadece tatlılarda değil tuzlu ürünlerde de karşımıza çıkan baharatlar oldukça kıymetli ürünlerdir. Örneğin poğaçalarda kullanılan enfes mahlep, simitte kullanılan lezzetli susam, böreklerde tercih edilen çörek otu ve saymakla bitmeyecek birçok enfes baharat çeşidi sofralarımızda bizlere eşlik etmektedirler. Yiyeceklerin harcında bulunan en kıymetli ürünler baharatlardır. Baharatlar yemeklerin yapı taşını oluşturan gıda ürünleridir.

Faydalı Baharatların İnsan Vücuduna Etkisi

Baharatlar, insan vücudunda birçok kıymetli etkiye sahiptirler. Tansiyon ve kolesterol düşürücü etkiye sahip baharatlar vücudun iç dengesinin sağlanmasında büyük rol oynamaktadırlar. Hazımsızlığı ve gaz oluşumunu engelleyen baharatlar insan vücudunun dengesinin sağlanmasında, kan şekerinin düzenlenmesinde güçlü etkilere sahiptirler. Kas, baş ve romatizma ağrılarının giderilmesinde etkili baharatlar insan vücudunda mucizevi etkilere sahip olmalarının yanı sıra dinginleştirici özelliklere sahiptirler. Vücudun rahatlamasında ve sakinleşmesinde rol oynayan baharatlar hayatımızda önemli yerlere sahiptirler. Vücudunun sağlığının korunmasında ve sürdürülmesinde kıymetli etkilere sahip olan baharatlar bireylerin dengeli bir yaşam sürdürmesine yardımcı ürünlerdir. Yemeklerle, tatlılarla ve çeşitli gıda ürünleriyle bünyemize karışan baharatlar bizlere sessizce ve habersizce oldukça yardımcı olmaktadırlar.

Faydalı Baharatları Nasıl Tüketmeliyiz?

Baharatlar birçok farklı şekilde tüketilebilmektedirler. Örneğin nane, su içerisinde kaynatılarak içilebilmektedir. Pul biber, karabiber gibi lezzetli baharatlar yemeklerin direkt içerisine veya üzerine eklenebilmektedirler. Kekik, kaynatılarak içildiğinde soğuk algınlığına ciddi anlamda iyi gelen bir baharattır. Susam ile çörek otu salatalara eklenebilir, kahvaltılarda tercih edilebilir ve direkt olarak tüketilebilmektedirler. Eğer acı baharatları seviyorsanız yemeğinize tat kazandırmak amacıyla yemeği pişirirken kullanabilir veya yemeğinizi tabağınıza aldıktan sonra isteğinize bağlı oranda yemeğin üzerine direkt serperek tüketebilirsiniz. Birçok baharat yemek pişirilirken ya da sonrasında sofraya getirildiğinde yemeğe eklenebilir özelliktedir. Bu sebeple baharatları direkt yemeğin üzerine, kaynatarak veya başka bir yan ürünle birleştirerek tüketmenizde sakınca yoktur. Baharatlar az kalorili ve vücudu sakinleştiren ürünlerdir.

Tavsiye Edilen Ürünler
TÜKENDİ
-
+
TÜKENDİ
-
+

276,00 TL

-
+

270,00 TL

-
+

234,00 TL

-
+

1.050,00 TL

-
+

2.950,00 TL

-
+

75,00 TL

-
+

560,00 TL

-
+

330,00 TL

-
+

90,00 TL

-
+

83,00 TL

-
+

25,00 TL

-
+

225,00 TL

-
+
TÜKENDİ
-
+

1.500,00 TL

-
+

105,00 TL

-
+

130,00 TL

-
+

220,00 TL

-
+
TÜKENDİ
-
+

13,00 TL

-
+

115,00 TL

-
+

92,00 TL

-
+

60,00 TL

-
+

276,00 TL

-
+

192,00 TL

-
+

60,00 TL

-
+

150,00 TL

-
+

135,00 TL

-
+

210,00 TL

-
+

180,00 TL

-
+

32,00 TL

-
+

305,00 TL

-
+

91,00 TL

-
+

141,00 TL

-
+

155,00 TL

-
+

2.025,00 TL

-
+

445,00 TL

-
+

34,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+

1.330,00 TL

-
+
TÜKENDİ
-
+

140,00 TL

-
+
Copyright 2024 baharatevim.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et