Türkiye'nin Online Baharat Toptancısı
BLOG
05.08.2022 18:04 | Baharat

Baharatlar; yemeklere, poğaça, börek ve pastalara enfes lezzetler katan çeşitli gıda ürünleridir. Yemeklerin yapım aşamasında oldukça köklü bir yeri bulunan baharat, çeşitli lezzetlerde ve görünümde bulunabilmektedir. Toz ve pul halinde, çubuk ve yaprak şeklinde de bulunabilen baharatlar yiyecek sektöründe oldukça değerli bir yere sahiptir. Modern, lezzetli, farklı mutfaklara özgü ve kaliteli yiyecekler ile kendine şık bir ziyafet çekmek isteyen insanlar mutlaka baharattan faydalanırlar.

05.08.2022 17:48 | Baharat

Baharat ile alakalı detaylı incelemeye girişmeden önce kelimenin tanımının yapılması gerekmektedir. Bahar, Arapçada koku, baharat ise kokular anlamına gelmektedir. Baharat, çeşitli bitkilerin köklerinin, yapraklarının veya tohumlarının taze bir şekilde veya kurutulma işleminden geçtikten sonra yiyecek veya içeceklere farklı koku ve tat eklemesi için kullanılan bir gıda malzemesidir. Baharatların eklendiği gıdalar üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Baharatlar, az kullanımında dahi gıdaların görüntüsünü, kokusunu ve tadını değiştirebilmektedir.

Copyright 2024 baharatevim.com.tr - Tüm hakları saklıdır.

Kredi kartı bilgileriniz 256bit SSL sertifikası ile korunmaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et